Martorelles presenta el procés participatiu del PAM 2019-2023

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 00:00

Fins el proper 27 de desembre la ciutadania pot aportar les seves propostes.

L'Ajuntament de Martorelles va presentar el passat dimarts 10 de desembre al Celler de Carrencà el procés participatiu del Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. Una quinzena de persones va assistir per conèixer de primera mà com serà aquest procés que enguany estarà conduït per la consultoria de gestió pública Portacabot. 

L'alcalde, Marc Candela, va explicar que aquest PAM tindria un seguiment més professional:  “Fa quatre anys vam fer el primer PAM de la història de Martorelles i el seu seguiment va ser una mica casolà. Ara, aquesta consultoria farà un seguiment molt exhaustiu d'un procés que transportarà el nostre programa electoral al PAM per fer de Martorelles un poble viu, modern, dinàmic i sostenible" apuntava el batlle. 

El representant de la consultoria, Sergi Fernández, va ser l'encarregat de presentar totes les fases del procés detallades a continuació: 

 

FASE 1: Informació i recollida de propostes

Fins el 27 de desembre, tothom qui ho desitgi podrà presentar les propostes d’actuació a desenvolupar per part de l’Ajuntament durant els propers quatre anys.

 

Per fer-ho, només cal emplenar el formulari que hi ha imprès a la contraportada d’aquest tríptic, o el que trobaràs en aquest web https://decidim-martorelles.diba.cat/ 

 

Els llocs de recollida de propostes són: Oficina d’Atenció al Ciutadà i Celler de Carrencà. 

 

En el formulari ens pots explicar les teves idees de futur per a Martorelles. Si no disposes de prou espai en aquest formulari, a les dependències citades trobaràs més tríptics. 

 

 

FASE 2: Avaluació i validació de propostes

 

Els serveis municipals revisaran totes les propostes presentades per avaluar-les i validar-les.

Comprovarem que són actuacions de competència municipal, que tècnicament es poden portar a terme, i com encaixen en el conjunt del pressupost municipal.

 

També agruparem totes aquelles propostes similars per facilitar el debat en la següent fase.

 

 

FASE 3: Debat de propostes

 

Totes aquelles propostes que hagin estat validades passaran a la fase de debat, que realitzarem en una sessió presencial el 14 de gener de 2020 a les 19:00 al Celler de Carrencà.

En aquesta sessió s’exposaran les idees presentades per la ciutadania als assistents, que alhora podran mostrar la seva preferència per aquelles actuacions que creguin més necessàries.

 

 

FASE 4: Presentació del Programa d'Actuació Municipal

 

El resultat de les propostes presentades per la ciutadania s’acabaran reflectint en el PAM, que es presentarà en públic en una sessió específica que es convocarà amb temps.

 

El document final serà presentat per l’alcalde, Marc Candela Callado, qui presentarà també els mecanismes de seguiment del compliment del PAM i atendrà les preguntes i dubtes dels assistents.

 

 

Més informació del PAM

Darrera actualització: 03.01.2020 | 11:40