Martorelles presenta la imatge i el programa de la Festa Major 2021

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 00:00
  • Més activitats que l'any passat, tornen les colles i es mantenen els tres espais de festa i el castell de focs en tres punts diferents.

L'Ajuntament de Martorelles ha presentat aquest dimecres 21 de juliol al matí la imatge i el programa de la Festa Major 2021 que se celebrarà els dies 9, 10, 11 i 12 de setembre.  L'acte ha comptat amb la regidora de Cultura, Mònica Garcia, l'alcalde Marc Candela i el dissenyador del cartell, David Gutiérrez.

L'il·lustrador ha guanyat el Concurs de cartell de Festa Major en el que la ciutadania ha pogut triar els tres millors cartells a través del portal de participació martorelles.cat/decidim i la comissió de Festa Major va seleccionar un d'aquests tres: "Volia representar l'esclat d'alegria que representa la Festa Major amb els colors i els gegants de Martorelles" explica el dissenyador. Gutiérrez és dissenyador i il·lustrador freelance format a l'escola Massana de Barcelona i treballa per a diferents entitats del tercer sector. 

Pel que fa el programa, la regidora Mònica Garcia ha apuntat l'augment d'activitat "com abans de la pandèmia" i ha desgranat la programació d'activitats dels quatre dies (9, 10, 11 i 12 de setembre) i del cap de setmana previ que comptarà amb activitats recuperades com la trobada de motos antigues, l'Aplec o l'arrossada popular. 

Una de les novetats és que torna la competició entre colles i una de les noves proves puntuables serà la donació de sang. Una altra serà la Mostra d'entitats de cultura popular que acollirà el Celler de Carrencà durant els dies de festa a càrrec de les entitats de cultura popular del municipi.

L'oferta familiar també augmenta amb activitats com el tobogan aquàtic que es recupera i es trasllada al carrer del Comerç, l'espectacle de la cia. 2princesesbarbudes o les instal·lacions "El secret de la nana" de la cia. Anna Roca, "Giravolta titelles" de la cia. Galiot Teatre i "Trepitgem fusta" de Pau Segalès i Negro casali: "Són activitats per a infants que es faran les tardes del divendres, dissabte i diumenge de Festa Major al pati de la Masia on interacturan petits i grans. Pot ser una alternativa a la fira pels més menuts" explica la regidora. En aquest sentit, l'alcalde apuntava que sí que hi haurà 4 o 5 atraccions de fira però a l'avinguda d'en Piera davant de Carrencà. 

En clau musical, destaquen els concerts de Las MigasEbri Knight o els Versión Imposible i també els artistes de quilòmetre zero com el trio de jazz del vermut del diumenge o els grups locals Seyka Frecuencia Bandarra. I no faltarà el tradicional concert de l'Orquestra Selvatana per la Diada. 

I tancarà la Festa Major l'espectacle "Bona gent" de l'actor Quim Masferrer diumenge 12 de setembre a les 20h abans del Castell de focs que tornarà a fer-se des de tres punts diferents amb la idea de que tothom el vegi des de casa: Carrencà, les vinyes de Sarriera i les piscines municipals

A nivell organitzatiu, Garcia destaca que es mantenen els tres espais de festa de l'any passat per tal de descentralitzar i evitar aglomeracions: "Hem procurat arribar a tots els públics i no solapar activitats a diferents espais. En algun cas sí, però només en aquelles que els públics són molt diferents" explica. 

Pels espectacles i actuacions, així com les instal·lacions familiars caldrà reservar l'entrada gratuïta o amb bo d'ajut (1€) a  martorelles.cat/entrades a partir del 23 d'agost.

Consulta el programa

Darrera actualització: 22.07.2021 | 12:55