Mor la martorellesenca centenària Josepa Truyols als 109 anys

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 02:00

Nascuda a Martorelles al 1911, era membre de la Companyia de Maria de Solsona. Els darrers anys que els ha passat a Cardedeu .  

Josepa Truyols i Rodés, germana de la Companyia de Maria de Solsona i la martorellesenca amb més edat, ha mort la matinada del 16 de juny a Cardedeu, on residia des de fa pocs anys després de passar quinze anys a la capital del Solsonès. 

Josefa Truyols era membre de la Companyia de Maria, on havia exercit, entre d’altres coses, la docència. Al llarg de 32 anys va ser missionera al Congo, on encara conservava un bon grapat d’amics i amigues amb els que es comunicava per correu electrònic. Des del 2003 fins fa pocs anys vivia a Solsona, lloc on la Companyia té una de les seves seus. 

Truyols va ser balladora de l'Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles. Al 2014, l'exalcalde Romuald Velasco va visitar-la a Solsona i va poder comprovar que mantenia plenes facultats recordant la seva infantesa i joventut al nostre poble amb absoluta vivesa, tenint en compte que havien passat més de vuitanta anys. 

Darrera actualització: 18.06.2020 | 11:18