Neutralitzats dos nius de vespa asiàtica al carrer del Molí

Dimecres, 18 de gener de 2023 a les 08:00
  • Els nius estaven en declivi i abandonats donada l'època de l'any.

El passat divendres dia 13 de gener es van neutralitzar dos nius de vespa asiàtica localitzats al carrer del Molí de Martorelles. Després que el veïnat de la zona i treballadors de les indústries properes avisessin sobre la presència d’un niu de vespa velutina, l’Ajuntament va contactar amb una empresa especialitzada per tal d’actuar.

L'empresa va comprovar que al carrer del Molí hi havia dos nius, un al costat dels horts i un altre prop del carrer del Presseguerar. Es tractava de nius secundaris i es trobaven en arbres a uns 10 metres d’alçada aproximadament, la caiguda de les fulles ha fet descobrir aquests nius.

Els nius estaven en declivi i abandonats donada l'època de l'any. Tot i això, i tenint en compte les nombroses queixes rebudes, l'Ajuntament va decidir actuar igualment i neutralitzar-los. Concretament es va aplicar un biocida que a mesura que entren les vespes obreres al niu i entren en contacte, van morint. Un cop aplicat el tractament es va confirmar que el niu estava inactiu.

Gràfic del cicle biològic de la vespa asiàtica

Com es pot veure al gràfic, els vespers secundaris queden sense activitat a l’hivern i, per tant, quedaran buits i mica en mica s’aniran deteriorant amb el temps. Les vespes no poden aprofitar mai un niu anterior, l’experiència ens diu que no hi ha vespers secundaris que hagin tingut una durada de més de 3 anys.

Darrera actualització: 18.01.2023 | 10:34

Imatges