PreZero inaugura un sistema de contenidors reutilitzables de residus infecciosos pioner a Catalunya

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 00:00
  • L'empresa l'ha presentat a la planta de tractament que té a Martorelles amb la presència de l'alcalde Marc Candela i el director de l'Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire. 

La planta de tractament de residus hospitalaris de PreZero situada a Martorelles compta des del passat 21 d'octubre amb un innovador sistema de contenidors reutilitzables pels residus sanitaris infecciosos (Grup III), que suposa un salt qualitatiu en termes mediambientals i de seguretat operativa.

Els nous contenidors són una alternativa als utilitzats fins ara pel tractament dels residus infecciosos procedents de centres sanitaris i d’investigació, així com laboratoris, i disposen de la corresponent autorització per part del Departament de Salut Pública.

Els nous contenidors reutilitzables són més robustos i tenen una vida útil de com a mínim 100 cicles. Amb la introducció del nou sistema instal·lat per PreZero a la planta de Martorelles, es reduirà el plàstic amb destí a dipòsits controlats (1,5 Kg per cada contenidor de 60L) i es disminueix substancialment la petjada de carboni en un 98%; amb un estalvi potencial de més de 1.400 tones de CO2 a l’any. A més a més, cal destacar que aquesta solució tècnica, ofereix robustesa global al sistema, podent oferir la garantia de servei als seus clients, fins i tot, en moments de dificultats estructurals en la cadena de subministraments.

L'acte de presentació de divendres va comptar amb la presència del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, que va assegurar que  “Gràcies al nou sistema, reduïm la creació de nous contenidors i reduïm també la despesa d’energia que s’utilitza per a destruir-los. Uns cubells que deixen d’anar a l’abocador i, per tant, deixen de contaminar. Estem fent possible doncs un esquema circular, que evita generar mes residus innecessaris”.

També va assistir-hi l'alcalde Marc Candela, que afirmava que “sempre és important inaugurar millores a les empreses del nostre Polígon Industrial, i més si són com aquestes que són beneficioses per la reducció de la petjada ecològica que generem” alhora va afegir que “la planta de PreZero de Martorelles mostra la diversificació d’activitats de la que disposa el polígon industrial de Martorelles, i per a la que portem anys treballant-hi”

Finalment, el director regional de PreZero a Catalunya, Antoni Aliana, va assenyalar que “la implantació del nou sistema de contenidors reutilitzables és necessària per fomentar l’economia circular, així com millorar la seguretat en el tractament dels residus biològics infecciosos”.  A més, ha volgut destacar “els nous contenidors són un clar exemple de la importància de la innovació en l’àmbit públic-privat”.
 

Darrera actualització: 26.10.2022 | 09:34

Imatges