Servei gratuït 'Llega 700' per a solucionar afectacions en la recepció de la TDT

Dilluns, 14 d'agost de 2023 a les 00:00
  • A conseqüència de l'activació de xarxes mòbils de nova generació.

Durant els propers dies es durà a terme, al municipi de Martorelles, l'activació de xarxes mòbils de nova generació, per part de les principals empreses operadores de telefonia mòbil.

Aquestes xarxes mòbils (4G i 5G) utilitzen les freqüències de 700 i 800 MHz, que abans les utilitzava la Televisió Digital Terrestre (TDT), per la qual cosa podria passar que el senyal de la TV es vegi afectat per interferències.

Llega 700 és el servei gratuït que s'encarrega de solucionar qualsevol afectació en la recepció de la TDT, a causa de la implantació de les tecnologies 4G i 5G en els municipis.

Si teniu algun problema a l'hora visualitzar correctament els canals de la TDT, us podeu posar en contacte amb l'assistència gratuïta de Llega 700:

El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç.

El desplegament s'emmarca en allò establert al Reial Decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, les freqüències esmentades van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Darrera actualització: 22.08.2023 | 13:36