Tots els semàfors de Martorelles compten amb tecnologia LED

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 00:00
  • Després que l’Ajuntament hagi instal·lat els últims a la cruïlla de la B-500 (carretera de Badalona) amb la BV-5001 (carretera de la Roca), i a la cruïlla d’aquesta última amb l’avinguda d’en Piera.

L’Ajuntament de Martorelles ha col·locat llums LED als dos últims semàfors del poble que encara funcionaven amb bombeta incandescent o halògena. Una actuació que té l’objectiu de millorar la seva visibilitat per tal d’augmentar la seguretat viària i que completa, així, el canvi de  les 189 òptiques de semàfors del poble a tecnologia LED.

Un d'aquests dos últims semàfors és el de la cruïlla entre la carretera de Badalona (B-500) i la carretera de la Roca (BV-5001) al costat de Martorelles. De fet, s’ha mantingut el semàfor antic i se n’ha instal·lat un de més petit a la part inferior. Aquesta actuació ha tingut un cost de 773€ més IVA.

L’altre canvi ha estat a la cruïlla al semàfor per a vehicles de la cruïlla entre la carretera de la Roca (BV-5001) i l’avinguda d’en Piera. El semàfor per a vianants ja comptava amb tecnologia LED des de fa anys. Aquest canvi no ha suposat cap cost addicional per l’ajuntament ja que forma part del manteniment de l’enllumenat públic.

La tecnologia LED, que substitueix les bombetes incandescents o halògenes, dóna millor rendiment, augmenta la vida útil dels semàfors i elimina l’efecte fantasma que confonia conductors i vianants. Les òptiques LED són visibles fins i tot quan tenen algun component fos. Un altre avantatge d’aplicar tecnologia LED als semàfors és que no necessiten cap element reflector a l’interior per emetre llum i d’aquesta manera s’evita “l’efecte fantasma” que podia confondre conductors i vianants.

Darrera actualització: 21.02.2023 | 09:34

Imatges