Votacions dels grups municipals al ple ordinari del mes de setembre de 2022

Divendres, 23 de setembre de 2022
 • Precs i preguntes dels grups municipals a l'oposició. 

El passat dilluns 19 de setembre l'Ajuntament de Martorelles va celebrar un nou ple ordinari a la Sala de plens de l'edifici de l'ajuntament. 

De l'ordre del dia, destaquen punts com l'aprovació per unanimitat del Compte General de l'exercici 2021 i la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci Besòs-Tordera. 

 

Precs i preguntes

 

Mònica Utrilla (Martorelles En Comú Podem)

 • S'ha plantejat tornar a fer els concerts de Festa Major a l'escenari jove del polígon?

Anna Nogueres: No estem tancats a cap proposta. Convidem a representants de joves i colles que ens plantegin aquest tema a la valoració que farem de la Festa Major properament. 

 • Portem diferents anys que tenim queixes de les empreses de seguretat de la Festa Major que sempre fan servir formes violentes abans de fer servir la paraula. No sé si quan es contracten aquestes empreses es podria posar una mica en context del poble on es troba, la gent que hi participa , que ens coneixem tots i majoritàriament no tenim problemes greus. 

Anna Nogueres: Parlarem amb les empreses i prendrem les mesures que siguin convenients. 

 • Sobre el POUM, encara no sabem res del nou pla. 

Gerard del Caño: Totalment d'acord. Encara no hem rebut cap documentació que ens permeti fer un debat amb els diferents grups municipals i, per tant, va ser instrucció meva esperar-se a que l'equip redactor ens facilités l'avanç del POUM, que seran les línies estratègiques que hem de decidir tots els grups del ple. Aquesta reunió es farà un cop tenim la documentació per poder fer-la. 

 • Respecte la Vinya, hem reclamat la penalització?

Marc Candela: Si es refereix a la licitació anterior, ja es va aprovar dues penalitzacions de 35.000€ en dos plens de 2021. 

 • Per últim, hem vist que surt aigua a les obres de la nova rotonda del carrer de la Carrerada del polígon. I voldríem saber si es podria aprofitar aquesta aigua per rec?

Marc Candela: No surt aigua. Per allà passa una canalització general d'aigua i de gas. Durant aquests mesos el que estan fent són treballs per assegurar la nova calçada i és aquí on ha sortit aigua. 


 
Margarita Casanovas (Units per Martorelles)

 • Com està el tema del servei municipal d'aigua?

Joan Marc Flores: La comissió per la remunicipalització de l'aigua ja ha decidit les primeres coses. Els tècnics hi estan treballant. No sabem si l'1 de gener el model serà diferent però el compromís d'aquest govern era canviar el model per un de millor i seguim treballant. 

 • A Benestar i família es controlen les compres que fan les persones que tenen les ajudes d'articles de primera necessitat?

Mònica Garcia: Tenim tots els tiquets i passen pel control d'un tècnic de l'àrea. 

 • Les portes al recinte de Carrencà estan tretes. Crec que potser s'hauria de poder tancar per preserva l'espai a la nit. 

Marc Candela: Es van retirar al mandat anterior perquè la nova llei d'espectacles exigeix que totes les sortides de recintes han de ser antipànic i no poden quedar bloquejades. Dit això, és cert que ens aniria bé poder-lo tancar. I és un debat que hem tingut amb els serveis tècnic i quan la Vinya estigui acabada decidirem com fer-ho. 

 • I quan asfaltarem nous carrers del poble?

Marc Candela: Tenim partida per fer-ho i la idea és licitar la redacció dels plecs per asfaltar a finals de setembre per asfaltar abans de final d'any. 

 

Mari Carmen Villarrazo (Partits del Socialistes de Catalunya - Més Acció per Martorelles)

 • A una Junta de Govern heu aprovat un contracte menor i voldria més informació. Demaneu a una empresa suport jurídic per a la creació d'una empresa pública.

Marc Candela: Com es va traslladar a la junta de portaveus a més d'una reunió, hi ha un interès per diferència de contractes de serveis que tenim, en els que sortim penalitzats, doncs tenir una empresa pública i si l'ajuntament la necessita per gestionar aquest servei es pugui fer servir. Una primera és el servei de l'escola bressol que finalitzarà aviat la licitació. 

 • Hi ha un contracte de servei d'eliminació de vegetació a voreres i carrers. Hi ha un plec de clàusules per l'adjudicació del contracte de servei de desbrossament i també hi ha un contracte menor de suport a la brigada de jardineria. Voldria saber quina feina ha fet cada servei?

El desbrossat, l'eliminació de restes vegetals i la brigada de suport. És voluntat d'aquest equip de govern la licitació del desbrossat dels carrers quatre vegades l'any. Va guanyar una empresa amb un preu fixat però la primera factura que van girar era del doble de l'import pel qual es va licitar el servei. Evidentment vam pagar el preu licitat i vam tornar a licitar el mateix servei fa poc. Els nous plecs són això. 

L'eliminació de restes vegetals és perquè tres vegades l'any ve una empresa a triturar totes les restes vegetals. I la brigada de suport, que és el contracte amb Viver Bell-lloc, que fa suport pels mesos de vacances de la brigada de jardineria. 
També és veritat que la brigada de jardineria no s'ha ampliat en els darrers quinze anys i hem ampliat el nombre de parcs i places.

Veure el Ple

Darrera actualització: 23.11.2022 | 13:31