Escola Orfeònica de Martorelles

  • Entitat de l'àmbit cultural dedicada al cant coral

 

Durant la etapa que va del 1923 fins el 1936 la dirección estava a càrrec de Joan Carbonell i Blane. En aquest període l’entitat assolí la maxima explendor amb 160 cantaires i amb una intensa activitat activitat coral fins l’esclat de la guerra civil on tot va quedar estroncat.

L’any 1980 marcà una fita en l’evoluciò de l’Escola Orfeònica: la coral passà a ser mixta amb la incorporaciò de veus femenines.

L’any 1982 van celebrar el 75é aniversari de la societat, amb actes de tota mena entre els quals destacar una concentració de 40 entitats corals. També va concedir una audiència a la coral l’Abad de Montserrat. En aquesta dècada es compra un local.

El local social obre noves possibilitats d’acció cultural i formació musical. Es constitueix una coral infantil, es fa teatre, sortides i concerts. Essent d’aquests els més remarcables: la participació en les festes de la Mercè a Barcelona, els mundials de futbol, l’ofrena floral al Papa Joan Pau II, concert coral als reis d’Espanya, V setmana de cultura catalana, trobades dels Cors de Clavè a la nostra vil·la, i un concet amb l’orquestra Montgrins.

L’any 1995 participació en l’Advent Coral que es celebra anualment a Viena i diferents actuacions a la Catalunya Nord i l’Alguer. L’any 2007 l’entitat va celebrar el seu centenari amb una sèrie d’actes, entre ells l’enregistrament d’un CD amb cançons de tot tipus.

L’any 2018 va celebrar el 110 aniversari convidant una coral alamana dirigida per Anna Valls, martorellesenca ubicada a Alemanya ja fa uns anys. A l’actualitat l’Escola Orfeònica està constituïda per un total de 27 cantaires i 106 socis protectors. La direcció està a càrrec de Elisenda Chuecos.

L’entitat continua organitzant al llarg de l’any la tradicional calçotada popular, la sardinada popular, la cantada de caramelles per pasqua, el concert d’any nou, el concert de fi de curs i sopar concurs de carnaval, el seu grup de teatre representen obres còmiques per fer gaudir a tothom.

Serveis

Classes de cant dins els assajos de la coral , tots els dilluns de 20.30h a 22.30h, actualment degut a la situació de pandèmia els assajos i activitats estan suspesos fins a nova ordre.

Franja d'edat: a partir de 16 anys

Avinguda d'en piera, 8 - 08107 Martorelles - Barcelona
Nom de contacte: José Guillamí Montleón
Telèfon: 649 580 697
Adreça electrònica: finayjose@gmail.com
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 7.10.2021 | 09:53