Agermanaments

Pobles agermanats


San Pedro del Norte - Nicaragua

El poble de Martorelles està agermanat amb el poble nicaragüenc de San Pedro del Norte del Potrero Grande des de l’any 2005. És un poble de muntanya, de clima tropical de sabana. La seva població, de poc més de 4.000 habitants, es dedica principalment a l'agricultura però també a la ramaderia.

Aquest projecte forma part d’una política de cooperació internacional vinculada a l’agermanament entre pobles, viles i ciutats del Vallès Oriental i del Nord amb el Departament de Chinandega. L'objectiu principal és ajudar a una zona deprimida amb escassos recursos per a la supervivència.

Humilladero - Andalusia

Martorelles està agermanada amb Humilladero des de l'any 2014. És un dels pobles d’on van venir més immigrants a la dècada dels seixanta – setanta del passat segle. Aproximadament un 7% de la població de Martorelles en són originàries o descendents.

El poble de Humilladero es va fundar al segle XVII. És un poble malagueny, situat a la comarca d’Antequera i envoltat d’una serra a la que dóna nom. Es tracta d’una població fonamentalment agrícola que es dedica a la producció de cereals (civada i ordi), olives i oli d’oliva, i a la ramaderia porcina. Té una població resident lleugerament superior a les 3.000 persones, i és conegut per la seva tradició gastronòmica amb els plats típics de la zona, com les “migas”, el gaspatxo o el “picadillo”. Tanmateix celebra les seves festes a l’octubre i en té una dedicada a l’emigració que celebra a l’agost.

Darrera actualització: 2.09.2020 | 13:28
Darrera actualització: 2.09.2020 | 13:28