Una Martorelles que es cuida

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 02:00

ERC - Novembre 2021

Veïns i veïnes, 
Aquest mes i en aquest espai, volem reivindicar les polítiques i projectes socials preventius que el govern d’ERC estem duent a terme a Martorelles de forma transversal.
En els darrers dos anys i mig, no només hem seguit estructurant les línies impulsades al darrer mandat amb el reglament d’ajudes socials, sinó que hem ampliat el servei de psicologia municipal per donar servei de dol per la pèrdua de familiars o la gestió emocional a les escoles i institut, i hem creat dos nous projectes municipals; l’ “A4 grapes” i “Dolç dona”.

El projecte de “A 4 grapes” són tres grups de criança d’infants per a les famílies, on hi troben assessorament, acompanyament i un espai per a compartir dubtes, problemes i experiències en la criança dels seus infants. A dia d’avui entre els tres grups hi participen una vintena de famílies de Martorelles.

El “Dolça dona” és un espai d’empoderament de dones nouvingudes, on a través de la cuina, s’introdueixen a la llengua catalana i castellana i se’ls dona les eines per, de forma autònoma, introduir-se al món laboral i/o crear el seu propi negoci. Avui hi participen una vintena de dones de Martorelles.

De cara a l’any vinent volem impulsar dos projectes orientats a combatre la soledat, principalment en la vellesa, així com en les darreres voluntats vitals. Aquests són el projecte anomenat “Radars”, que ha de servir per a formar i crear persones de la societat civil i comerciants que serveixin de radars socials al municipi, per a localitzar veïns i veïnes que puguin estar en vulnerabilitat i informin als serveis municipals de la situació d’aquestes persones. I el projecte de “Martorelles poble cuidador” que busca a través del voluntariat que cap martorellesenc  traspassi sol i en la pobresa, en coordinació amb tots els agents del municipi i l’entorn.

Tots aquests projectes busquen enfortir l’estat del benestar de tota la ciutadania de Martorelles per al present i sobretot per al futur.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 11:14