Creixen les denúncies per estafa a empreses d'instal·lació de plaques solars

Dimarts, 24 de gener de 2023
  • L'Ajuntament recomana contractar la instal·lació amb empreses acreditades i certificades que acreditin experiència i garanties.   

La pujada del preu de la llum de l’any 2022 a preus mai vistos  ha multiplicat exponencialment la demanda d’instal·lacions d’energia fotovoltaica a Martorelles i a la majoria de municipis de la comarca.  Sumat a aquesta pujada del cost de l’energia, la majoria d’Ajuntaments proposen a les seves ordenances bonificacions fiscals en l’impost de bens immobles (IBI) per aquells habitatges que instal·lin equipaments fotovoltaics. En el cas de Martorelles la bonificació és del 50% durant 3 anys.

L’estalvi en la factura de la llum i  l’estalvi en els impostos ha fet que la demanada de veïns i veïnes  que volen  instal·lar plaques solars s’hagi disparat. Això ha provocat que les empreses del sector vagin sobrepassades davant l’allau de peticions.

En tots els sectors amb molta demanda com el dels instal·ladors de instal·lacions fotovoltaiques, malgrat la majoria d’empreses son de confiança i qualitat, de seguida apareixen empreses que intenten enganyar als consumidors.

Han arribat a l’Ajuntament diferents denuncies de veïns i veïnes que han estat víctimes d’aquestes empreses, per tant des de l’Ajuntament fem una crida  a veïns i veïnes per que en cas de voler realitzar una instal·lació de plaques ho facin amb empreses acreditades i certificades que acreditin experiència i garanties.   

Darrera actualització: 25.01.2023 | 09:29