El ple de Martorelles aprova una moció de suport a l'exconseller Miquel Buch i el sergent Lluis Escolà
- La proposta rebutja la sentència de l'Audiència de Barcelona i denuncia la persecució judicial a l'independentisme.
La sessió ordinària del ple de l'Ajuntament del 25 de setembre va aprovar una moció de suport a l'exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà.
Una moció presentada pel grup municipal de JUNTS i llegida pel seu portaveu, Andreu Monzó, que acorda rebutjar la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemna el conseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà a 4 anys i mig de presó i 20 d'inhabilitació pels suposats delictes de malversació i prevaricació i 4 anys de presó i 10 d'inhabilitació per suposada malversació, respectivament.
Així mateix, el text també denuncia la persecució judicial de l'independentisme i exigir l'aprovació immediata d'una llei d'amnistia que posi fi a la repressió de més de 3.300 persones.
La moció va ser aprovada amb els 6 vots a favor dels regidors d'ERC, el regidor de JUNTS i el regidor del PSC-MAPM, Àngel Parriego. Els regidors Mª Carmen Villarazo i Octavi Mill (PSC-MAPM) i Mònica Utrilla i Daniel Monserrat (En Comú) es van abstenir en la seva votació.
MOCIÓ DE SUPORT A L’EXCONSELLER MIQUEL BUCH I EL SERGENT LLUÍS ESCOLÀ
El passat 14 de setembre es feia pública la sentència del judici a l’exconseller d’Interior del Govern de Catalunya, Miquel Buch i el sergent del cos de Mossos d’Esquadra Lluís Escolà. En aquesta sentència se’ls condemna a 4 anys i mig de presó i 20 d’inhabilitació pels suposats delictes de malversació i prevaricació i 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació per suposada malversació, respectivament.
Considerem aquesta sentència injusta i absolutament fora de mida, especialment tenint en compte que el propi text de la sentència reconeix que el procés de contractació de Lluís Escolà va ser perfectament ajustat a la llei. I sobretot és una sentència que consolida la persecució insaciable de l’independentisme que des de tots els estaments de l’estat espanyol, en especial des del poder judicial, en els darrers anys. Una sentència que també està amarada de venjança i persecució contra l’entorn del president Puigdemont.
El conseller Buch i el sergent Escolà no son els primers i, si no s’atura la repressió, no seran els últims. Més de 3.300 persones d’aquest País formen part d’una vergonyant llista de represaliats judicialment pel simple fet de ser independentistes i haver treballat activament per la causa de l’alliberament nacional de Catalunya.
Davant de tots aquests fets és més rellevant que mai posar fi a la persecució política i judicial de l’independentisme. Un moviment pacífic i democràtic que està patint una repressió descarnada i injustificada. És essencial que l’independentisme sigui tractat com un actor polític legítim i que tots aquells represaliats durant aquests anys per motius relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i amb la consulta del 9 de novembre de 2014 deixin de ser-ho de forma immediata. L’amnistia és l’instrument imprescindible per desjudicialitzar un conflicte que és i ha de ser estrictament polític.
El Ple de l’Ajuntament, prèvia deliberació, adopta els següents ACORDS:
PRIMER. Rebutjar la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna el conseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà a penes de presó i d’inhabilitació per constituir un pas més de la repressió generalitzada en contra l’independentisme, i traslladar el suport polític als condemnats.
SEGON. Denunciar la persecució judicial de l’independentisme i exigir l’aprovació immediata d’una llei d’amnistia que posi fi a la repressió de més de 3.300 persones perseguides pel seu pensament polític.
TERCER. Traslladar aquests acords al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència.
Martorelles, 19 de setembre de 2023