Martorelles presenta el cartell i el programa de la Festa Major 2025

Dimarts, 22 de juliol de 2025
  • El retorn del correfoc i el castell de focs, el tribut a Txarango i l'espectacle de Jordi Merca, caps de cartell del programa. 

Aquest dilluns 21 de juliol a la tarda l'Ajuntament de Martorelles ha presentat el cartell i el programa de la Festa Major 2025. L'alcalde Marc Candela, la regidora de Participació, Anna Nogueres, i una desena de membres de la Comissió de Festa Major, han acompanyat l'autora del cartell guanyador Maribel Paéz Rodríguez de Mires Estudi de Comunicació de Mollet del Vallès.  

Un cartell on es pot llegir Festa Major jugant amb la posició de les lletres, diferents tipografies i diferents colors que representen la natura: "És un cartell molt tipogràfic a primera vista però després té una segona lectura amb uns detalls que fan que el cartell sigui propi de Martorelles: la murtra, la natura, elements que identifico molt amb el poble, la torre de l'aigua, els Gegants, ..." explica l'autora. Paez i el seu estudi s'han presentat un parell de vegades al concurs de cartells de Martorelles però també n'ha guanyat a altres municipis com Mollet: "Quan faig alguna feina m'agrada tenir-la al cap uns dies primer i quan tinc la idea em poso a treballar. Tenia clar que l'element tipogràfic havia de ser el protagonista perquè volia trencar amb els cartells d'anys anteriors que eren més il·lustrats".

El tribut a Txarango de "Músics de carrer" i l'humor de Jordi Merca, caps de cartell

Una de les novetats del programa d'enguany és el foc: "Recuperem el correfoc un dels últims actes de la festa i el Castell de focs que serà la cloenda. Aquesta última ha estat la Comissió de Festa Major la que ha decidit recuperar el castell" explicava la regidora Anna Nogueres.  També la reserva d'entrades per al veïnat de Martorelles del Concert de la Selvatana i l'espectacle del darrer dia: "Els veïns i veïnes de Martorelles podran reservar uns dies abans per aquests dos espectacles entrant al portal de venda d'entrades municipal" explicava la regidora com a novetat. 

Els pregoners d'enguany serà la junta directiva de l'Associació de veïns de Can Sunyer per la celebració aquest 2025 del seu 50è aniversari. 

De la programació de l'escenari de la Plaça de l'Envelat, destaquen els concerts de Músics de carrer i el seu tribut a Txarango (13 de setembre, 23:30 hores) i el de la Dalton Band (12 de setembre, 00:30 hores). Abans però el mateix escenari acollirà els concerts dels grups de l'entitat Carrencàrock a partir de les nou amb Out of blues i Kol&flowers el divendres i  Azikate el dissabte. Dissabte, després de Músics de carrer també actuarà l'Orquestra All i oli (01:30 hores).

Més música a l'escenari del pati de la Masia amb "Rumbeo La Jarana" (12 de setembre, 21:00 hores) i ball amb el "Tablao flamenc" de l'Escola La Tani (13 de setembre, 21:00 hores) organitzat per la UCAM.  La música també serà present el primer dia de festa com és habitual amb el concert d'havaneres del grup Arjau al pati de la Masia (10 de setembre, 21:30 hores) acompanyat del rom cremat de l'Escola Orfeònica. Abans, la banda Ho peta street band animarà la cercavila d'inici de festa fins a Carrencà (10 de setembre, 20:00 hores).

L'Orquestra Selvatana, com sempre per la Diada, interpretarà el seu concert a La Vinya (11 de setembre, 18:00 hores) amb Bo d'ajut de 3€; i el ball a quarts de nou de la nit. I el capítol musical es tanca amb el concert infantil d'Ambauka de dissabte al matí (13 de setembre, 12:00 hores) a La Vinya. Aquesta serà la tercera vegada que el grup del Baix Llobregat i les seves cançons que combinen lletres amb valors i músiques populars i modernes que incorporen instruments tradicionals com la gralla o la tenora. 

La cultura popular treurà el nas a la festa major amb l'Aplec de la Sardana, el cap de setmana previ a la festa com és habitual a la plaça de l'Envelat i organitzat per la Joventut sardanista (6 de setembre, 21:00 hores); i amb la ballada de gitanes de l'Agrupació Ball de gitanes per la Diada a la mateixa plaça de l'Envelat (11 de setembre, 19:35 hores). Els Gegants també van a la Festa Major i es deixaran veure a la plaça de l'Envelat dissabte abans del concert dels Amabauka (13 de setembre, 11:30 hores); i aquest any també recuperem el Correfoc (14 de setembre, 22:00 hores) amb sortida des del carrer de l'Horta amb Sant Isidre fins a la plaça de l'Envelat i a càrrec de Llamps i trons. 

Acabem amb els espectacles on crida l'atenció el "Jo vaig sobreviure a l'EGB" de Jordi Merca (14 de setembre, 20:30 hores) a La Vinya però també els espectacles de carrer a l'El·líptica com el "Ni cap ni peus" de la cia. Circ Vermut (14 de stembre, 18:30 hores) o el "Camelvà" de la cia. Campi qui pugui (13 de setembre, 19:00 hores). Més pel públic infantil, l'espectacle "Els corsaris de l'escuma" del a cia. Xip xap a la plaça de l'Envelat (12 de setembre, 12:00 hores).

Consolidació d'activitats

La titular de Cultura també va destacar el programa infantil en el que es consoliden activitats com el Triatló infantil, els inflables a la piscina, el Correxuxes, l'Escape room o el concert infantil, aquest any amb Ambauka. "Aquest cop hi ha més activitats organitzades o coorganitzades per entitats i recuperem també la festa de l'escuma amb l'espectacle de divendres al matí" apuntava.

L'alcalde Marc Candela, va recordar que repetim la iniciativa contra els plàstics d'un sol ús que impulsa l'organització per a totes les barres i firaires amb el disseny d'un got sostenible amb el lema "Martorelles per un futur verd". I també va explicar que durant els dies de fira hi haurà una hora a la tarda de "Fira sense soroll" , una mesura pensada pel gaudi de les persones amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l’espectre autista.

Consulta el programa

Darrera actualització: 23.07.2025 | 12:18