Votacions dels grups municipals al ple ordinari del mes de juliol de 2021

Dimarts, 20 de juliol de 2021 a les 00:00
  • La modificació del nomenclàtor, la del reglament dels horts urbans, i l'aprovació de dues mocions van ser els punts més destacats de l'ordre del dia. 

El passat dilluns 19 de juliol l'Ajuntament de Martorelles va celebrar un nou ple ordinari al Celler de Carrencà. 

Destaca l'aprovació de la Modificació del nomenclàtor municipal per unanimitat i que, entre d'altres, canvia el nom de la biblioteca que passa a anomenar-se Biblioteca Lolita Milà

El ple també va aprovar per unanimitat la Modificació del reglament de règim d'ús dels horts urbans de Can Camp.  L'Ajuntament ha prorrogat sis mesos més als 4 anys que es compleixen ja de l'adjudicació per tal de tornar a adjudicar a l'hivern que és quan els horts donen menys rendiment.

Amb aquesta modificació del reglament se simplifiquen els barems d'adjudicació dels horts i en la nova convocatòria es premia més la família nombrosa, els jubilats, els joves i aquelles famílies (més d'una) que decideix portar l'hort conjuntament: "Eren uns criteris inicials que vam agafar d'altres projectes similars i, ara, després de quatre anys i amb la nova convocatòria a la vista, calia simplificar-ho i fer-ho més entenedor per la ciutadania" explicava el regidor de Medi ambient Joan Marc Flores que no descarta buscar noves ubicacions per ampliar el projecte per l'alta demanda.

El punt 8 de l'ordre del dia aprovava per unanimitat les festes locals de l'any 2022 pels dies 9 de setembre (Festa Major) i 31 d'octubre (): "El 9 de setembre és per la Festa Major i el 31 d'octubre perquè la segona Pasqua (6 de juny) l'ha agafat la Generalitat ja que l'11 de setembre de 2022 cau en diumenge" explicava l'alcalde Marc Candela. 

En el punt 9 es va aprovar, també de forma unànime, la Moció de suport a la iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l'habitatge. El punt va comptar amb la intervenció d'un membre de la Plataforma Afectats per la Hipoteca que va explicar quin és l'objectiu de la iniciativa. 

El ple també va aprovar per unanimitat la Moció per a requerir que el pas subterrani de la estació de tren Mollet-Sant Fost sigui accessible sol·Licitant al Govern d'Espanya que la remodelació de l'estació de la línia de rodalies R2 "Mollet-Sant Fost", expedient 2021-00.326, ajustant-se a criteris de promoció de la mobilitat sostenible i de foment del transport públic, inclogui la intervenció per a fer accessible el pas subterrani existent entre els dos costats de les vies de l'estació.

En aquest sentit la publicació de l’anunci de licitació de les “Obras de mejora de accesibilidad de la estación de Mollet-Sant Fost (Barcelona) Expediente 2021-00326”, publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic el passat 25 de juny, i on el termini de presentació de les ofertes finalitza el 26 de juny, no ha anat acompanyada d’una difusió del projecte als municipis limítrofs, i que tenen aquesta estació com la seva de referència: "Tot sembla indicar que el projecte no contempla cap actuació de millora de l'accessibilitat en l'únic accés de vianants a l'estació de Mollet-Sant Fost de la línia R2, del nucli de rodalies de Barcelona, des de Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, i el principal aparcament d'aquesta estació". Actualment aquest accés de vianants, mitjançant escales per accedir a un túnel sota les vies de la línia R2, suposa una evident barrera arquitectònica entre la citada estació i el polígon industrial de Can Prat, així com amb els municipis limítrofs de Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles" diu la moció.

Precs i preguntes

Units per Martorelles (UxM) - Margarita Casanovas

He vist que s'ha reactivat el servei de psicologia del SIAD, voldria saber si el contracte és a través d'un concurs o no. El mateix amb la monitora de gimnàstica. 

  • Mònica Garcia: Donem un servei que no es donava al poble i que es feia a través del Consell Comarcal. Les usuàries del SIAD havien d'anar a Granollers i ens trobàvem que, més en pandèmia, no podien excusar la seva absència a casa durant tanta estona. Per tant, es va decidir recuperar el servei perquè aquestes dones no vagin a Granollers. 
  • Gerard del Caño: al gener es va jubilar la Puri, i per a mantenir el servei es va fer un contracte menor a una persona del poble. De cara el setembre - octubre la idea és fer una licitació més gran per dinamitzar tot l'espai. 

Quan està pensat asfaltar més carrers del poble?

  • Marc Candela: Està adjudicat, previst per aquest 2021. Estem en contacte perquè comencin a partir del setembre, sabeu que a l'agost no s'asfalta habitualment. 

Una persona del carrer em va preguntar si els regidors podien fer servir els vehicles de l'ajuntament. Jo li vaig dir que si era per fer una cosa de l'ajuntament, sí. Però aquesta persona em diu que hi havia un vehicle municipal aparcat davant la casa d'uns familiars d'un regidor/a tot un dissabte. Si ha passat, que no torni a passar. 

  • Joan Marc Flores: Toco el cotxe de l'ajuntament un parell de cops l'any, per això m'és fàcil recordar. Aquest dissabte al que et refereixes deu ser un dissabte que vam fer unes jornades de neteja a la riera de Can Sunyer amb el Let's clean up i jo, per problemes de mobilitat personal, no vaig poder participar de la neteja però sí vaig estar fent viatges a la deixalleria amb la pick up municipal. L'activitat va acabar al migdia i el vehicle es tanca a les dependències municipal i només la Policia té la clau. Els dissabtes al migdia dino a casa la meva sogra, i segurament sigui això. Va estar allà aparcat fins que la policia em va avisar que podien obrir-me. Aquell veí o veïna que està preocupat, que deixi d'estar-ho perquè els regidors no fan servir els vehicles municipals pel seu ús personal. 

PSC-MAPM - Octavi Mill

Com està el tema del bus exprès?

  • Gerard del Caño: Tenim una reunió prevista per al setembre amb la AMTU i la resta de municipis afectats.

Com heu organitzat la Festa Major?

  • Mònica Garcia: Portem mesos reunint-nos amb la comissió de Festa Major. Se segueix amb la idea de l'any passat de fer-ho tot en 3 espais. Carrencà, El·líptica i pista annexa del pavelló. Si es pot fer, perquè ja sabem com tornem a estar, hi haurà moltes més activitats que l'any passat. Tornen les colles, la baixada del tobogan...

Tema Can Puig. Hem aconseguit cobrar la plusvàlua? Com afectarà al territori?

  • Joan Marc Flores: La deu haver pagat ja el que ha venut. Hi ha una llicència d'obres que estem estudiant. I se'ls hi ha demanat un pla especial per la singularitat de l'espai. És a dir, poden presentar llicències d'obres per manteniment del que ja hi ha, però si volen fer alguna cosa més enllà del que és el manteniment, cal que presentin un pla especial que passi per aquest ple, la comissió d'urbanisme de Barcelona...

Com està la negociació amb Montornès dels percentatges relatius a l'IAE respecte Coca-Cola?

  • Joan Marc Flores: Fa dos anys es van modificar els percentatges de la distribució que va suposar un increment notable d'ingressos per Martorelles. Ara mateix estem 55% Montornès i 45% Martorelles però està deproporcionat per les qualificacions d'uns percentatges que trobem injustos. 

Ara que estan enderrocant tot l'espai Derbi, com quedarà tot allò? 

  • Gerard del Caño: Han presentat a l'ajuntament un projecte d'aparcament de camions. 

I un prec. Si podeu presentar-nos al cos de Policia a la resta de regidors. 

PSC-MAPM - Mari Villarazo

Brigada jove, és un pla d'ocupació extern? O és propi de l'ajuntament?

  • Joan Marc Flores: Està funcionant molt bé. Iniciativa de fons propis de l'ajuntament. 

Tema POUM. Com està? En quin moment estem del calendari?

  • Gerard del Caño: Es troba en la fase de valoració del sobre B que són els criteris subjectius de tot el pla de treball, de la composició de l'equip redactor, quines idees tenen... Hi ha algunes propostes més tècniques i altres que tenen més en compte el vessant social. 

Robatoris Can Sunyer. S'ha parlat amb Mossos? Han entrar a tres cases amb la gent a dins. I estem una mica amoïnats...

  • Roger Parera: Mossos moltes vegades no ens avisa. Per millorar-ho estem parlant amb ells per reunir-nos amb ells. Volem fer una junta de seguretat. i en aquest sentit, estem canviant la ruta de patrullatge per estar més presents al barri. 
Darrera actualització: 22.07.2021 | 13:19