Fase d'alerta de l'INUNCAT

Dimecres, 31 d’agost de 2022
  • Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que de fenòmens de temps violent, en especial associats a ratxes fortes de vent.

Es comunica que sobre la base de les prediccions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en  fase d'ALERTA. 

Les prediccions indiquen que durant aquesta propera nit i matinada es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20mm en 30minuts a les comarques de la meitat est de Catalunya, amb especial afectació a les comarques del litoral i prelitoral central, on es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 40mm en 30minuts. A més, es preveu que es puguin produir acumulacions importants d’aigua en poques hores a les comarques a on plogui amb més intensitat. Al Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme, existeix  a possibilitat que s’acumulin fins a 100mm al llarg de tot l’episodi. 

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que de fenòmens de temps violent, en especial associats a ratxes fortes de vent. La distribució del fenomen dins de la zona avisada serà de caràcter local. 

Actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT

Més informació:

Predicció i SMP
Predicció municipal
Incidències viàries
Mobilitat

Darrera actualització: 23.09.2022 | 13:01