Actualització de l'avís de situació de risc per fred

Dijous, 19 de gener de 2023
  • A partir d'aquesta tarda i fins demà matí, es preveuen temperatures mínimes extremes a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, el Litoral i Prelitoral nord i central i a les comarques de Conca de Barberà i Alt Camp.

Es comunica que es manté l'Avís de risc per fred, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura mínima diària de cada municipi establerta pel percentil 2.

El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie estudiada (que correspon al període de desembre a març entre els anys 2007 i 2016). Per tant, només el 2% de dies de tota la mostra la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor.

Consulteu aquí el valor del percentil 2 del vostre municipi:
Taula del percentil 2 de la temperatura màxima per municipis

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d'aquesta tarda i fins demà matí, es preveuen temperatures mínimes extremes a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, el Litoral i Prelitoral nord i central i a les comarques de Conca de Barberà i Alt Camp.

Recomanacions generals per fred

1. Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.

2. Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
- Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries.
- Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
- Persones sense llar.
- Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

3. Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.

4. Activeu el Pla d’Actuació Municipal en cas Qque considereu que sigui necessari.


Més informació

Darrera actualització: 19.01.2023 | 13:34