Comunicat d'activació del Procicat en fase d'alerta per onada de fred

Dijous, 26 de gener de 2023
  • La propera matinada i matí, i la del divendres al dissabte es preveu que es pot superar el llindar representatiu de fred a tot el territori català a excepció de les 3 comarques del extrem sud (Terra Alta, Baix Ebre i Montsià) a causa de l’afectació del vent. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon activar en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de fred.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura mínima diària de cada municipi establerta pel percentil 2.

El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie estudiada (que correspon al període de desembre a març entre els anys 2007 i 2016). Per tant, només el 2% de dies de tota la mostra la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor.

Consulteu aquí el valor del percentil 2 del vostre municipi:
Taula del percentil 2 de la temperatura mínima per municipis

La propera matinada i matí, i la del divendres al dissabte es preveu que es pot superar el llindar representatiu de fred a tot el territori català a excepció de les 3 comarques del extrem sud (Terra Alta, Baix Ebre i Montsià) a causa de l’afectació del vent. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens.

Consells d’autoprotecció per a la població

Més informació

Darrera actualització: 26.01.2023 | 13:08