Comunicat d'actualització de la fase d'alerta del Ventcat

Dimarts, 17 de gener de 2023
  • Es manté la previsió de fort vent pel dia d'avui i fins demà al migdia, amb ratxes que podran superar el llindar dels 72 km/h.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT).

Es manté la previsió de fort vent pel dia d'avui i fins demà al migdia, amb ratxes que podran superar el llindar dels 72 km/h A partir del migdia la probabilitat de superar els llindars disminuirà i a última hora del dia la probabilitat serà bixa i afectarà al litoral i prelitoral central.

A la nit el vent es reactivarà especialment a les comarques del litoral i prelitoral de la meitat sud de Catalunya i en menor probabilitat a cotes altes del Pirineu.

A continuació es detalla les principals dades de superació de llindar de vent enregistrades aquesta nit i fins avui a les 11:30: Puig Sesolles 159,1 km/h, Montserrat 106,9 km/h, Ulldeter 103 km/h, Els Hostalets de Pierola, 86,4 km/h, Anglès 85,3 km/h, Viladrau 82,4 km/h, Òdena 77,4 km/h, Port de Barcelona 77 km/h i Terrassa 76 km/h.

Fins al moment s'ha recollit 150 trucades al 112 per aquest incident. Territorialment, les comarques amb més incidències han estat Barcelonès, Vallés Occidental i Baix Llobregat.

Més informació:

Darrera actualització: 17.01.2023 | 13:00