La Policia Local de Martorelles amplia els usos de les càmeres personals

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 00:00
  • Els agents podran fer ús dels dispositius en situacions de perill concret per ells o terceres persones.

 

La Policia Local de Martorelles ha ampliat els usos de les dues càmeres personals per tal de dotar de més seguretat el cos i la ciutadania en general.

L’ús d’aquestes càmeres es regeix en base a un protocol que indica en quins supòsits es darà ús d’aquests dispositius. Segons el document, els agents podran fer ús de les càmeres en situacions de perill concret per als membres del cos o terceres persones.

Per exemple, aquelles situacions derivades de la utilització de força física, atac o intimidació per arma de foc, arma blanca o objectes perillosos. També en situacions que es posi en risc la vida o la integritat física dels agents, terceres persones o del subjecte actuant; i quan hi ha desordres públics o accions tumultuàries en que no sigui possible la detenció o identificació de persones.

Per últim, aquestes càmeres es podran fer servir davant la comissió d’un delicte flagrant o altres situacions en que per la gravetat de la circumstància sigui recomanable el seu ús.

El protocol també prohibeix o limita l’ús d’aquestes càmeres. Com a norma general, la utilització dels dispositius per gravar l’entrada dels habitatges solament serà justificable quan calgui prevenir la comissió de delictes o infraccions administratives greus o molt greus de seguretat ciutadana.

Tampoc es poden utilitzar amb la finalitat d’observar la intimitat de les persones o de captar les converses que aquestes mantinguin privadament als llocs públics susceptibles de gravació, llevat que hi hagi una autorització judicial

A més a més, els agents tenen l’obligació de mantenir l’enregistrament i no finalitzar la gravació fins que no acabi l’actuació policial. A la vegada, l’agent estarà obligat a advertir verbalment en veu alta els presents de l’inici de l’enregistrament de vídeo.

D’altra banda, la Policia Local, donada l’excepcionalitat de la utilització d'aquest dispositiu de vídeo enregistrament, disposarà d’un Llibre Registre, que haurà de complimentar-se per tal que quedi deguda constància, de forma fefaent, de totes aquelles actuacions en les quals s’ha procedit a activar el dispositiu d’enregistrament, ressenyant amb certesa el dia, mes, any, hora, lloc exacte on ha estat utilitzat, i agent d’aquesta Policia Local que ho ha activat.

Consulta el protocol

Darrera actualització: 08.10.2021 | 10:33