La prova d'alertes de Protecció Civil a la província de Barcelona, el 14 de setembre

Dimecres, 6 de setembre de 2023 a les 00:00
  • Protecció Civil dividirà la zona en quatre sectors, a Martorelles rebrem el missatge a les 10 del matí. 

La Directiva 2018/1972, del Parlament Europeu i del Consell, imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil, ja que els mòbils tenen una amplíssima cobertura i així s'assegura la difusió d'alertes a pràcticament tota la població que es pugui veure afectada per qualsevol tipus d'emergència. 

EU-Alert és un protocol de difusió i recepció d'alertes que funciona mitjançant la tecnologia de difusió per cel·les (cell broadcast), que permet que les antenes de telefonia mòbil situades en una zona definida (la de l'emergència) enviïn el missatge als telèfons mòbils que reben la seva cobertura. Aquest sistema:

  • Permet enviar alertes massives geolocalitzades als dispositius mòbils a totes les persones en zona d'emergència. 
  • És un sistema accessible per a tothom, independentment del proveïdor de serveis o del telèfon mòbil.
  • No suposa cap cost per a l'usuari, ja sigui resident local, visitant o estranger.

Durant el darrer trimestre del 2022 s'han fet proves a les diferents comunitats autònomes. En el cas de Catalunya, aquesta prova es va fer en el marc del simulacre de confinament per risc químic que va tenir lloc a la zona de Tarragona el dia 2 de novembre.

A la ciutadania de Martorelles li correspon el proper 14 de setembre a les 10 hores. 

Protecció Civil dividirà la zona en quatre sectors els quals rebran el missatge en diferents hores del matí del dia 14 de setembre. L’enviament es farà de la següent manera:
•    10 hores: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
•    11 hores: Barcelona
•    12 hores: Vallès Occidental
•    13 hores: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat
 

Què són les alertes de protecció civil al mòbil?

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Més informació

Darrera actualització: 06.09.2023 | 10:09