L’Ajuntament de Martorelles convida la ciutadania a participar en el pressupost municipal

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00
  • La constitució del Consell del Poble, que actuarà com a òrgan motor, donarà el tret de sortida al procés. 

Aquest mes de novembre l’Ajuntament de Martorelles convida la ciutadania a influir i decidir directament en el pressupost municipal a través dels Pressupostos participatius.

El procés començarà amb l’anàlisi de la situació i la definició dels objectius (Fase 0 del 13 d’octubre al 21 de novembre). El primer pas serà la Constitució del Consell del Poble, que exercirà d’òrgan motor del procés, el dia 14 de novembre a les 19h al Celler de Carrencà.

La següent fase serà la presentació i difusió del procés participatiu (del 22 de novembre al 3 de gener) amb un taller obert a la ciutadania el 22 de novembre a les 19h al Celler de Carrencà.

Des d’aleshores fins el 3 de gener tindrà lloc la fase de recollida de propostes. I del 4 de gener al 8 de febrer es procedirà a l’avaluació i validació de propostes. La fase conclou amb la presentació al Consell de Poble les propostes que han passat la revisió tècnica per la seva validació.

La fase 4 serà la selecció de les propostes (del 9 al 23 de febrer) i inclourà un taller participatiu obert a la ciutadania per debatre i seleccionar les propostes. Finalment, del 28 de febrer al 16 de març serà l’hora de la fase de campanya; i la votació, presentació de resultats i elaboració de l’informe final del 2 al 28 de març.

Els pressupostos participatius es regiran pels principis de transparència, publicitat, claredat, accés a la informació, neutralitat institucional, primacia de l’interès col·lectiu, pluralisme, igualtat i no-discriminació, inclusió, protecció de les dades de caràcter personal i retiment de comptes. La difusió i la pedagogia al llarg de tot el procés, i no només a l’inici, i la crida a la participació als col·lectius més vulnerables seran algunes de les prioritats irrenunciables.

Darrera actualització: 27.10.2022 | 12:40