Martorelles estudia els pous municipals per extreure’n aigua davant el decret d’excepcionalitat per sequera

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 00:00
  • Aquesta aigua es destinarà a la neteja de carrers, el reg de zones  verdes i del camp de futbol.

L'Ajuntament de Martorelles està actualitzant l’estat de tots els pous municipals per tal d’extreure’n aigua i poder dur a terme tots els serveis que en requereixen davant el decret d’excepcionalitat  per sequera publicat per la Generalitat de Catalunya.

Durant aquests dies, treballadors municipals estan analitzant l’estat dels pous públics que hi ha al municipi per tal de preveure l’ús que se’n farà a partir de l’entrada en vigor del decret que restringirà, per exemple, el reg d’espais verds.

L’entrada a la situació d'excepcionalitat significa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos, com ara la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) o bé la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (tan sols es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.

Ja al mes de novembre, en el decret d’alerta per sequera, l’Ajuntament de Martorelles va reduir el reg d’espais verds, i  també el del camp de futbol municipal.

L'Ajuntament demana a la ciutadania que sigui responsable amb l'ús de l'aigua.

Més informació

Darrera actualització: 02.03.2023 | 09:40

Imatges