El projecte Radars arriba a Martorelles

Divendres, 2 de setembre de 2022 a les 00:00
  • Un projecte d’Acció Comunitària que proposa dos reptes: la detecció i prevenció de situacions de risc de les persones grans, i la disminució de l'impacte de la solitud no volguda en la seva qualitat de vida i benestar.

Les regidories de Gent Gran i Benestar i família impulsen el projecte Radars, que té per objectiu prevenir i pal·liar els efectes negatius de la soledat no volguda de la gent gran de Martorelles, posant-la al centre i garantint així la millora del seu benestar.

Cada vegada més persones es troben en situació de solitud no volguda a causa de canvis en les estructures familiars i l’impacte de les crisis socio-econòmiques i sanitàries, condició que predisposa a situacions d’exclusió social i pot arribar a comprometre la  salut a tots els nivells.

Davant d’aquesta problemàtica, Radars es presenta com un projecte d’Acció Comunitària que, liderat pels Benestar i família i en un marc de corresponsabilitat entre la ciutadania i els serveis públics i privats, es proposa dos reptes: la detecció i prevenció de  situacions de risc de les persones grans, i la disminució de l'impacte de la solitud no volguda en la seva qualitat de vida i benestar. 

Per a fer-ho, a principis del proper mes d’octubre es constituirà la Taula Radars, que es conformarà pels diferents serveis, entitats i associacions que treballaran conjuntament per tal de decidir de forma participativa quin rumb prendrà el projecte. La Taula Radars, que es reunirà periòdicament, tindrà l’objectiu de promoure accions de vinculació de la gent gran al teixit comunitari. Un dels primers punts a tractar serà la captació del voluntariat, el qual serà un pilar essencial del projecte, ja que participarà en aquestes accions de vinculació.
 

Darrera actualització: 02.09.2022 | 08:07