Martorelles presenta el cartell i el programa de la Festa Major 2023

Dijous, 20 de juliol de 2023 a les 00:00
  • La programació d'activitats a La Vinya, la recuperació de l'escenari jove i la lluita contra els plàstics d'un sol ús, principals novetats. 

Aquest dijous 20 de juliol al matí l'Ajuntament de Martorelles ha presentat el cartell i el programa de la Festa Major 2023. L'alcalde Marc Candela, la regidora de Cultura, Anna Nogueres i el regidor de Festes populars, Daniel Monserrat, han acompanyat l'autora del cartell guanyador, Júlia Quintana. 

Un cartell en el que apareixen elements del municipi com el nou edifici de La Vinya i personatges com els capgrossos vestits de les colles: "Volia tornar una mica als capgrossos, que crec que és molt identitari del poble, i afegir elements característics que estan a punt d'acabar-se com l'edifici de La Vinya o altres que ja fa molts anys que formen part del municipi com la torre d'aigua" explica Quintana. 

Pel que fa el disseny, la Júlia explica que el tenia molt clar des del principi: "Tenia la visualització d'aquests turonets amb aquests personatges per dins, però sempre hi ha variacions de composició com les orenetes que les vaig afegir al final. Em feia il·lusió l'edifici de La Vinya perquè serà un espai molt representatiu del poble i tenia ganes d'introduir-lo i, per la gent de fora que no el coneix, que també es conegués que serà un equipament amb moltes capacitats" clou Quintana que ha guanyat el seu quart concurs de cartell de Festa Major. 

Pel que fa la programació, destaquen novetats com la programació d'activitats al nou edifici de La Vinya i la recuperació de l'escenari jove al carrer de la Recta de la Derbi : "Aquesta era una demanda del Consell jove que volia recuperar un espai propi de concerts i destacar la importància de tenir un equipament tancat com La Vinya per a programar alguna activitat com el Concert de la Selvatana o per a que serveixi d'alternativa per altres en cas de pluja" apunta Candela que també posa en valor la plaça de l'Envelat: "És just la plaça que queda davant el nou equipament i és on es faran la majoria de concerts per a que la gent pugui tenir un moviment constant dins l'espai de Carrencà".

El batlle també destaca la iniciativa conta els plàstics d'un sol ús que impulsa l'organització per a totes les barres i firaires amb el disseny d'un got sostenible amb el lema "Martorelles per un futur verd": "Volem que sigui la primera Festa Major sense plàstics d'un sol ús" .

A nivell d'activitats, l'Ajuntament ha subsituït el Tobogan aquàtic per Inflables a la piscina: "Creiem que hem de donar exemple i per la situació de sequera hem canviat el tobogan per uns inflables a la piscina per a tots els públics" explica la regidora de Cultura Anna Nogueres. Noves activitats com el Correxuxes infantil i la recuperació del Castell de focs són altres novetats de programa. 

La regidora també ha afegit que totes les activitats de Festa Major són gratuïtes i sense reserva prèvia. Només caldrà reservar pel Concert de la Selvatana a través del web www.martorelles.cat/entrades

Programa d'actes

Darrera actualització: 20.07.2023 | 14:03