La imatge

Júlia Quintana guanya el desè concurs de cartells

L'Ajuntament de Martorelles ha convocat aquest 2023 la desena edició del Concurs de cartell de Festa Major. Aquesta vegada, la Comissió de Festa Major, formada per representants de les entitats i la ciutadania, va ser l'encarregada de votar pel cartell guanyador. 

La imatge de la Festa Major d'enguany és obra de la il·lustradora Júlia Quintana, de 25 anys, i veïna de Martorelles. 

Un cartell en el que apareixen elements del municipi com el nou edifici de La Vinya i personatges com els capgrossos vestits de les colles: "Volia tornar una mica als capgrossos, que crec que és molt identitari del poble, i afegir elements característics que estan a punt d'acabar-se com l'edifici de La Vinya o altres que ja fa molts anys que formen part del municipi com la torre d'aigua" explica Quintana.

Pel que fa el disseny, la Júlia explica que el tenia molt clar des del principi: "Tenia la visualització d'aquests turonets amb aquests personatges per dins, però sempre hi ha variacions de composició com les orenetes que les vaig afegir al final. Em feia il·lusió l'edifici de La Vinya perquè serà un espai molt representatiu del poble i tenia ganes d'introduir-lo i, per la gent de fora que no el coneix, que també es conegués que serà un equipament amb moltes capacitats" clou Quintana que ha guanyat el seu quart concurs de cartell de Festa Major.

 

 

Júlia Quintana va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, té un Màster en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria (Universitat de Barcelona) i un Postgrau d'il·lustració (2022-2023, Escola d'Art i Disseny Llotja).

Entre les obres publicades, il·lustracions a contes i llibres, compta amb El meu carrer (2022, Teresa Blanch editorial Bindi Books) i actualment treballa en dos contes amb editorial Planeta que sortiran a la llum properament. 

Aquest és el quart concurs de cartell de Festa Major de Martorelles que guanya després de fer-ho al 2014, 2016 i 2019;. també ha guanyat el certamen de Sant Fost (2019), a La Lagosta (2018); i a L'Ametlla del Vallès (2018).

Actualment, combina la feina d'il·lustradora amb la docència a instituts i les classes particulars de dibuix per a infants. 

Darrera actualització: 28.07.2023 | 11:33
Darrera actualització: 28.07.2023 | 11:33